Március 15-ére emlékeztünk

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tiszteltgett Vadna település lakossága.

10:00 órától a reformárus templom gyülekezeti termében, Nagy Ákos Róbert esperes úr igahirdetésével vette kezdetét az ünnepség folyama, aki az emlékezés, a közösségi érdekek egyéni érdekek elé helyezésére, az áldozatvállalás szükségességére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

11:00 órakor a Községháza udvarán a helyi óvodások varázsolták '48 március 15-ének hangulatát a nagyszámú ünneplő elé. A kicsiket az idősebb korosztály képviselői követték énekkel, verssel.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr ünnepi beszédében, a magyarság önállóságának, a nemzeti öntudatnak, az identitásnak, az önrendelkezés jogának a fontosságát emelte ki, "nem engedve a '48-ból".

A nemzeti ünnep jeles alkalmat kínált arra, hogy a több, mint 56 millió forintos pályázati támogatásból megújított Községháza épülete, hivatalosan is átadásra kerüljön.
Bencze Péter polgármester a puzzle kirakós-játék elemeihez hasonlítva mutatta be az egybegyűlteknek, hogyan is valósul meg egy ilyen beruházás, a pályázati elképzelésektől kezdve, a szalag-átvágásig.
A polgármester megköszönte mindazok munkáját, akik a segítségére voltak a megvalósítás folyamatában.
Vadna egyik legfontosabb közösségi épületét Bencze Péter polgármester és Dr. Herczeg Tibor címzetes főjegyző, Demeter Zoltán országgyűlési képviselővel együtt adta át a község lakossága, a hivatali dolgozók számára.

A Községháza nyitott ajtói nemcsak az átadást követő percekben várták az épületet megtekinteni szándékozókat, hanem várják a hétköznapokon is, ügyfélfogadási időben.

További információk é az eseményről készült fotók a Sajómente Facebook oldalán .

2019.03.16. | HT