• +36 (48) 505-211
  • vadnapm@legnet.hu

Korábbi hírek

A méh- és darázscsípés veszélyeiről

A méh- és darázscsípés veszélyeiről

2019.06.21. | A méh vagy darázscsípés legtöbbször nemcsak könnyen múló, hanem végzetes kimenetelű egészségkárosodást okozhat, ezért a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya fokozott elővigyázatosságot kér a szabadtéren tevékenységet folytató munkáltatóktól és a munkát végző dolgozóktól.


A parlagfű elleni védekezés

A parlagfű elleni védekezés

2019.06.27. | Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló 2008.évi XLVI. tv. 17.§ (4) bekezdése értelmében, a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.


Zajszintmérés a Vadna Parkban

2019.07.10. | Vadna község honlapján az önkormányzat >dokumentumok címszó alatt olvasható a Vadna Parkban 2019.július 6-án készített Zajszintmérés jegyzőkönyve teljes terjedelmében.


Elindult a Családvédelmi Akcióterv

Elindult a Családvédelmi Akcióterv

2019.07.23. | úlius 1-én elindult a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.


Önkormányzati választások - 2019

Önkormányzati választások - 2019

2019.07.26. | Október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat Áder János államfő. Az erről szóló nyilatkozatot pénteken tették közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.


Raktártűz a Framochemben

Raktártűz a Framochemben

2019.09.06. | Kigyulladt egy külső, főként festék és oldószerek tárolására használt raktár a BorsodChem szomszédságában pénteken reggel hat óra után. A Framochem Kft. az esetről az alábbi nyilatkozattot tette közzé:


Sertéstartók figyelmébe!

Sertéstartók figyelmébe!

2019.09.15. | A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre.